1. Kuinka usein olisi hyvä käydä hieronnassa?

Suositukseni on, että hieronnassa olisi hyvä käydä ennaltaehkäisevästi 2-4 viikon välein. Usein hierontaan kuitenkin hakeudutaan vasta kun ongelmat alkavat haitata normaalia arkea. Tällöin suosittelen kolmen kerran tehosarjaa kerta viikossa toteutettavaksi. Toki jokainen on yksilö ja myös hieronnan vaikutus on hyvin yksilöllinen.

 

2. Saanko treenata hieronnan jälkeen?

En suosittele treenaamista samalle päivälle. Hieronnassa lihakset rentoutuvat ja palaavat sen seurauksena omaan lepopituuteensa. Jos lähdet hieronnan jälkeen treenaamaan, saatat huomata, etteivät voimatasosi ole normaalilla tasolla. Myös loukkaantumisriski on suurempi, sillä lihas voi olla alttiimpi revähdyksille. Pidä siis hieronta päivä lepopäivänä kovasta treenistä. Jos kuitenkin haluat jotain tehdä hieronnan jälkeen, voit toki käydä kevyellä kävelylenkillä.

 

3. Miksi lihakset kipeytyvät hieronnan jälkeen?

Hieronta on lihakselle rasitus.Hieronnassa syntyy aina painetta ja tämä voi aiheuttaa lihaksessa pieniä mikrorepeämiä joista arkuus johtuu. Samoja repeämiä syntyy myös liikunnassa, joten se ei siis ole vaarallista. Arkuus helpottaa parissa päivässä. Tämäkin on täysin yksilöllistä, eikä arkuutta esiinny kaikilla.

 

4. Miten muutosvalmennus ja kehonmuokkaus eroavat toisistaan?

Nämä kaksi valmennusta itseasiassa eroavat toisistaan aika paljonkin. Muutos valmennus on huomattavasti intensiivisempi ja koostuu kolmesta valmennusmetodista, eli personal trainingista, ravintovalmennuksesta sekä mentaalivalmennuksesta. Periaatteessa siis muutos valmennus on kolmen valmennuksen yhdistelmä. 

Kehonmuokkaus valmennus taas on tarkoitettu niille, jotka paremmin uskovat pystyvänsä tekemään treenejä itsenäisesti. Muutosvalmenukseen sisältyy viikottaiset tapaamiset valmentajan kanssa, kun taas kehonmuokkaus valmennuksessa tapaat valmentajan joka toinen viikko. Kehonmuokkaus valmennuksessa on myös hieman tiukempi ruokavalio ja treenit ovat haastavempia.

 

5. Millä paikkakunnalla valmennukset tapahtuvat, teetkö myös etävalmennusta?

Pääsääntöisesti yhteistreenit ja tapaamiset tapahtuvat Lapualla. Paikkana toimii Lapuan Kuntopiste ( www.lapuankuntopiste.fi). Mutta toki, matkustan mielelläni myös muualle ohjailemaan sekä tapaamisiin, kuitenkin Etelä-Pohjanmaan alueella. MIkäli treenit tapahtuvat joissain muualla kuin Kuntopisteellä, on asiakas velvollinen maksamaan mahdollisen valmentajan treenimaksun toiselle salille. Yritysten valmennuksissa matkustaminen pidemmälle on mahdollista.

Olen ottanut nyt myös etävalmennuksen mukaan palveluihini. Etävalmennuksissa valmennettava raportoi minulle viikottain sähköpostitse sekä tämän lisäksi etävalmennukseen kuuluvat keskustelut puhelimitse sekä skypen kautta.

 

6. Kuinka kauan yhteistreenit kestävät ja mitä se pitää sisällään?

Yhteistreenien kesto on noin 60-75 minuuttia. Siihen sisältyy alkulämpö, itse treeni sekä loppuveryttelyt. Saat myös kirjallisena tekemämme treenin, joten voit säilyttää sen ja treenata sitä myös omatoimisesti.

 

7. Mitä maksutapoja voin hyödyntää valmennuksissa ja hierontapalveluissa?

Käteisen lisäksi voit maksaa palveluita kortilla sekä laskulla. Valmennuksissa sekä Firstbeat hyvinvointianalyyseissa on mahdollisuus myös osamaksuun. Hierontapalveluissa maksutavaksi käy myös Hyvinvointipassi (epassi) sekä Smartumin hierontasaldo. Valmennuksissa käy maksutavaksi epassi, Smartum sekä virikesetelit.

 

8. Miten yritysten hierontapalvelut toteutetaan?

Yritysten hierontapalvelut toteutetaan siten, että jokainen yrityksen työntekijä voi varata tietyn ennalta sovitun hieronnan työajan ulkopuoliselle ajalle. Yleensä nämä ovat joko 30 minuutin tai  45 minuutin aikoja. Työntekijä siis varaa itse ajan joko soittamalla, tai nettiajanvarauksen kautta. Aikaa varatessa on hyvä mainita missä yrityksessä työntekijä työskentelee. Kuun lopussa työnantajaa laskutetaan kuluneen kuun hieronnoista. Työnantaja saa myö listan niistä henkilöistä, jotka palvelua ovat käyttäneet. Olemassa on myös mahdollisuus sellaiseen käytäntöön, että työnantaja maksaa tietyn osuuden työntekijöiden hieronnasta.

 

9. Mitä tarkoittaa hyvinvointiklinikka/ hyvinvointitapaaminen?

Hyvinvointiklinikan ja hyvinvointitapaamisen tarkoituksena on mahdollisuus keskusteluun hyvinvointiin liittyvistä asioista. Tapaamisen aihe voi olla esimerkiksi mitä muutoksia olisi hyvä tehdä tämän hetkiseen ruokavalioon, miten voisin parantaaa unenlaatuani, millainen liikunta ja missä määrin olisi hyväksi, miten voin edistää omaa hyvinvointiani, tai esimerkiksi millä keinoin voisin vaikuttaa elintapasairauksien ennaltaehkäisyyn jos minulla on sukurasite 2.tyypin diabetekselle. Eli hyvinvointiatapaamisen avulla on mahdollisuus päästä keskustelemaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioita, saada omaan tilanteeseen vastauksia ja uutta näkökulmaa ja tarvittaessa ohjaamme työterveyteen tai lääkärin vastaanotolle. Kyseessä ei siis ole lääkärin vastaanotto.

 

10. Millaisia luentoja pidät, millä alueella luentoja pidetään ja paljonko ne maksavat?

Pitämäni luennot liittyvät kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä ravintoon. Toki räätälöin luentoja eri yrityksille sopiviksi, esimerkiksi ravintoluennon vuorotyötä tekeville tms. Luentoja tulen mielelläni pitämään ympäri suomea. Luentojen hinnat ovat alkaen 250€ .