4. elo, 2017

Miksi ravintovalmennus?

Olen saanut muutaman kysymyksen koskien ravintovalmennusta. Näistä kysymyksistä innostuneena päätin kirjoittaa hieman siitä mitä ravintovalmennus on ja miksi sitä suosittelen.

Nimittäin, oli kyse sitten painohallinnasta, lihasmassan kasvattamisesta, suoliston hyvinvoinnista, kehonmuokkaamisesta tms, kaikki lähtee aina ravinnosta. Ravinto on tärkein elementti näissä asioissa. Jos ravintoasiat ovat pielessä, on aivan sama montako tuntia viikossa rehkit salilla, tuloksia ei silloin synny.

Ravintovalmennus on hyvin yksilöllistä ha tavoitteellista, ja se tähtää aina pysyvään muutokseen. Ravintovalmennus ei sisällä kikkakolmosia, vaan yksinkertaisia ja selkeitä ohjeita, joita on helppo noudattaa loppuelämän ajan.

Ravintovalmennus on suunnattu jokaiselle jolla on halu panostaa omaan hyvinvointiin, halu voida paremmin, syödä tervellisemmin sekä parantaa omaa elämänlaatua.Samalla koko perhe voi oppia syömään tervellisemmin.

Ravintovalmennus perustuu henkilökohtaiseen ravintoanalyysiin, ja tämä on se, mikä tekee valmennuskesta hyvin yksilöllisen. Ravintovalmennus ei perustu kielloille, vaan myös armollisuudelle, sillä ruoasta saa ja pitää nauttia. Olen itse sitä mieltä että kieltolistat syövät motivaatiota. Eri asia on sitten suolisto-ongelmat, joissa jotkut ruoka-aineet on pakko laittaa kieltolistalle.

Suosittelen ravintovalmennusta etenkin jos...

....Olet usein kokeillut eri diettejä ilman pysyviä tuloksia

...Tiedät, että muutoksia elämäntapoihin ja ruokavalioon olisi tehtävät, mutta et omin avuin siihen kykene

..Haluat rinnallesi valmentajan joka tukee, auttaa ja motivoi sinua eteenpäin ja motivoi sinua tekemään hyviä valintoja ravintosi suhteen päivittäin

...Sinulla on ylipainoa josta haluat pysyvästi eroon

...Haluat ehkäistä elintapasairauksia tai sinulla ehkä jo on insuliiniresistenssi tai 2.tyypin diabetes, korkea verenpaine tms

...Kärsit suolisto-ongelmista kuten IBS (ärtyneen suolen oireyhtymä)

...Tavoitteesi on muuttaa kehonkoostumusta

...Treenaat paljon ,mutta tuloksia ei synny

Ravintovalmennuksen minimikesto on kolme kuukautta. Tämä siksi, että valmennettava pystyy varmasti omaksumaan uudet tavat osaksi arkeaan pysyvästi. Valmennuksessa siis keskitytään elämäntapoihisi sekä ruokavalioosi. Käymme yhdessä läpi tilanteesi ja laadimme suunnitelman jossa ruokavalion avulla voimme helpottaa oloasi, tehdä tarvittavat muutokset pienin askelin ja sitä kautta parantaa elämänlaatuasi.

Ravintovalmennuksessa edetään pienin askelin kohti pysyvää. Siksi esimerkiksi painonpudotukselle on annettava aikaa, jotta muutos olisi pysyvää. MIkäli sinulla on pudotettavaa esimerkiksi 5 kiloa, suosittelen kolmen kuukauden valmennusta. Jos pudotettavasi on 10 kiloa tai enemmän suosittelen puolen vuoden ravintovalmennusta.

Jos sinua kiinnostaa ravintovalmennus, ota ihmeessä yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse hyvinvointialakeuksilta@gmail.com