Blogi

27. helmi, 2018

Elämämme aikana voimme vaihtaa monia asioita uuteen.

Voimme vaihtaa auton uudempaan, uudistaa kotimme sisustuksen, uusia vaatekaapin. Voimme muuttaa toimintamallejamme, ajatteluamme, mutta yhtä asiaa emme voi vaihtaa, ja se on meidän kehomme. 

Kehomme on ainut asia, jonka kanssa meidän on pystyttävä elämään koko elämämme ajan. Toki voimme jossain kohti vaihtaa joitakin varaosia, mutta itse kehoamme emme. Siksi omasta kehosta huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää ja arvokasta. 

Me olemme hyvin suorituskeskeisiä, ja siitä syystä huomaamme kehomme viestit usein liian myöhään. Kehomme on viisas, ja kertoo meille koko ajan jotain, mutta oman kehon kuunteleminen onkin taitolaji. Onneksi sekin on opeteltavissa.

Kehomme tarvitsee hyvää ravintoa, vaihtelevaa liikettä, lepoa silloin kun se on väsynyt. kehomme tarvitsee myös rakkautta. Kehosi tarvitsee myös sitä, että olet sinut oman kehosi kanssa. Rakastat omaa kehoasi, vaikka et peilissä aina kauneutta näkisikään. Kehosi ei tarvitse pyöreitä pakaroita ja erottuvaa vatsalihas rivistöä. Mutta toki kehosi tarvitsee riittävästi liikuntaa ja ravintoa, jotta se voi palvella sinua hyvin, jotta se pysyy mukana arjen vilskeessä ja työn kuormittavuudessa.

Oletko sinä koska viimeksi pysähtynyt kuuntelemaan omaa kehoasi? Kertooko kehosi sinulle jotain? Saako kehosi palautua tarpeeksi? Saako kehosi vaihtelevaa liikuntaa riittävästi? Haluaisitko kenties oppia kuuntelemaan kehoasi paremmin? haluaisitko tietää miten kehosi voi tällä hetkellä?

Olen itse henkilökohtaisesti tehnyt kivisen matkan opetellessani kuuntelemaan omaa kehoani. Jotta ymmärsin, miten tärkeää oman kehon kuunteleminen on, tarvitsin siihen herätyksen ja tutkittua mitattua tietoa. Jos en aikoinaan olisi tehnyt itselleni Firstbeat mittausta, en vaan tänäkään päivänä osaisi tulkita mitään kehoni viesteistä. 

Onnekseni voin tarjota tähän mahdollisuuden muille, ja siksi palveluihini kuuluu Firstbeat mittaus.

Haluankin tarjota mahdollisuuden mittaukseen edullisempaan hintaan maaliskuun ajan. Mittauksen normaalihinta on 160€, mutta maaliskuun ajan mittauksen saa hintaan 130€. Mittaus kestää kolme päivää. Käymme tulokset yhdessä läpi kasvotusten luottamuksellisesti.

Lisätietoja mittauksesta saat minulta puhelimitse 0453564229 tai sähköpostitse hyvinvointialakeuksilta@gmail.com

 

23. joulu, 2017

Saavuin juuri työmaalle. Tänään on vielä hieman töitä tiedossa, ja sen jälkeen aloitan joulun vieton. Ensi viikolla teen muutamia hierontoja, mutta muuten välipäivät menevät muiden töiden parissa, tutussa paikassa kuitenkin, eli Kuntopisteellä.

Koska ensi viikolla en ole juurikaan päivittäisten töitteni parissa, haluan jo nyt kiittää teitä kaikkia tästä kuluneesta vuodesta.

Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että toimipaikan vaihdoksen myötä olette löytäneet minut kuitenkin ja käyttäneet palveluitani. Olen kiitollinen siitä, että saan tulla joka päivä töihin, ja että saan tehdä sitä työtä, mihin tunnen intohimoa. On ihanaa lähteä aamuisin töihin, kun saa toutettaa unelmiaan ja tehdä töitä ihanien ihmisten kanssa. Kiitos siitä!

Ensi vuonna jatketaan heti uuden vuoden jälkeen töitä. Hierontojen pariin palaan täysin kuitenkin vasta 5.1.2018.

Ensi vuodelle on tulossa mahtavia juttuja, kuten Duro training ryhmävalmennus sekä keväällä, kun ulkona alkaa tarjeta, aloitetaan myös kaikille avoimet ulkotreenit. Näistä kaikista kerron lisää sitten lähempänä.

Nyt on aika toivottaa hyvää ja rauhallista joulun aikaa. Toivotan teille kaikille ensi vuodelle hyvinvointia ja terveyttä. 

Kiitollisena,

Elina

13. marras, 2017

Olen tänään kirjoittanut e- kirjaa ravitsemuksesta. Siitä, miten ruokavaliota rakennetaan, mitä siinä on otettava huomioon yms.. siinä tulikin mieleeni yksi asia, jonka useat meistä joutuvat opetteleman ehkä hieman kantapään kautta. Se on nimittäin ruokailu silloin kun teemme vuorotyötä.

Siispä ajattelin tänne blogin puolelle kirjoittaa hieman siitä, miten vuorotyöläisten olisi hyvä rytmittää ruokailunsa työvuorojen mukaan, jotta energiatasot pysyisivät hyvinä.

 

Päivävuorolaiset

Päivävuoroon mentäessä olisi hyvä muistaa syödä monipuolinen aamupala, joka sisältää kaikkia tarvittavia ravintoaineita, eli proteiinia, hiilihydraattia sekä rasvaa.

Päivävuorossa lounaan syöminen on usein helpompaa kuin muissa vuoroissa. Olisikin hyvä syödä lautasmallin mukainen lounas tai monipuolinen ja energiamäärältään riittävä eväsateria.

Työpäivän jälkeen olsii hyvä syödä kevyt lämmin ateria tai monipuolinen välipala. Tähän sopii hyvin esimerkiksi hieman ruokaisampi salaatti

Pääaterioiden lisäksi suosittelen syömään vielä välipalan sekä iltapalan. Älä mene nukkumaan nälkäisenä, vaan syö iltapala! Kehosi kiittää ja nukut sekä palaudut paremmin.

 

Iltavuorolainen

Aamupala on tärkeä myös iltavuoroon mentäessä. Lounasaikaan, ennen töihin lähtemistä olisi hyvä syödä pääateria. Työpäivän aikana suosittelen syömään toisen aterian, esimerkiksi ruokaisan salaatin  sekä vielä illalla työpaikalla monipuolinen välipala.

Kotiin päästyä olisi vielä hyvä syödä kevyt iltapala ennen nukkumaan menoa

 

Yövuorolainen

Syö aamupala kun heräät. Syö päiväsi pääateria ennen työvuoroasi päivällisaikaan.

Syö toinen ateriasi hieman yli puolen yön. Tässä kohti vuorokautta hyviä valintoja ovat esimerkiksi puurot sekä täysjyväleipä. Älä syö tuohon aikaan liian runsasenergistä ateriaa, sillä ne saattavat väsyttää ja aiheuttaa vatsavaivoja.

Jos juot työaikana kofeiinipitoisia juomia, ajoita niiden juominen työvuorosi alkuun.

Aamuyöllä noin 3-4 tunnin päästä edellisestä ateriastasi olisi hyvä syödä välipalaksi esimerkiksi hedelmiä, rasvatonta jogurttia, viiliä tms

Yövuoron jälkeen kotiin päästyäsi syö vielä välipala ennen nukkumaan menoa

7. marras, 2017

Oletko joskus aloittanut kuntokuurin tai elämäntapamuutoksen sillä periaatteella että nyt tai koskaan! Mitä enemmän treenaan sitä nopeammin saan tuloksia. Nyt mennään ja sata lasissa!

Yleisin virhe jonka teemme aloittaessamme muutosten tekemisen on juuri se, että lähdemme liikkeelle kaikki tai ei mitään asenteella. Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä alussa motivatiomme on huipussaan ja haluamme nähdä tuloksia nopeasti. OIkotietä onneen ei kuitenkaan ole olemassa, vaan kaikki vaatii aikaa, erityisesti jos haluamme muutoksen olevan pysyvää.

Olet varmasti ollut itse, tai tiedät jonkun, joka on aloittanut kuntokuurin. Ensin kaikki on tuntunut todella hyvältä ja ihanalta. Energiaa on piisannut kuin pienessä kylässä ja tekemisen meininki on kovaa. Jo viikon kuluttua kuitenkin jotain tapahtuu, innostus lopahtaa, flunssa iskee päälle, polviin sattuu ja alaselkä reistailee.

On täysin totta, että kehitys tapahtuu levossa. Jos kuormitat kehoasi joka päivä, et anna sille mahdollisuutta kehittyä. On äärimmäisen tärkeää pitää myös lepopäiviä. Itse suosittelen, että joka viikko pitäisi pitää kaksi täyttä lepopäivää treenaamisesta. Hyvä treenisykli on oman kokemukseni mukaan kaksi treeni päivää, yksi lepo.

Muutos valmennuksessa keskitymme nimenomaan tähän asiaan, jotta muutos olisi jatkuvaa ja pysyvää. 

Jos sinä haluat pysyvää muutosta, jonka myötä saat energiaa arjen pyöritämiseen, edistät omaa hyvinvointiasi ja terveyttäsi sekä omaksut terveellliset elämäntavat niin ruokailun, treenin kuin levonkin suhteen, on tämä valmennus juuri sinulle!

Kun varaat paikkasi valmennukseen marraskuun aikana (jonka voit aloittaa kanssani sinulle sopivana ajankohtana) saat kolmen kuukauden valmennuksen hintaan 500€ (640€) sekä puolen vuoden valmennuksen hintaan 900€ (1100€).

Muutos valmennuksessa tapaamme viikottain. Tapaamiset keskittyvät yhteisten treenien lisäksi ravintovalmennukseen sekä mentaalivalmennukseen, joka on tärkeä osa valmennusta silloin kun haluamme pysyviä tuloksia.

 

4. loka, 2017

Monelle meistä voi harjoitteluun tulla itsestä riippumattomista syistä taukoa. Yleisimmät syyt ovat lihasvammat, sekä sairastelut. Ne voivat aiheuttaa pitkiäkin taukoja treenaamisessa. 

Toisinaan treeni motivaatio voi lopahtaa, ja sen jälkeen kynnys aloittaa harjoittelu udestaan voi olla korkea. Oli syy tauolle mikä tahansa, on hyvä ottaa huomioon muuta asia kun mietit harjoittelun uudelleen aloittamista.

Ensinnäkin maltti on valttia. usein ajatellaan, että mitä nopeamminja enemmän harjoittelen, sen parempi. Treenaamisen suhteen täm ajattelumalli ei kuitenkaan toimi. 

Tässä muutama vinkki miten pääset takaisin treenaamisen makuun tauon jälkeen.

1. Laadi selkeä harjoitussuunnitelma. Harjoitusohjelmaa laatiessa on sytä muistaa maltti, vaikka se helposti meinaakin unohtua. Suunnittele mitä treenaat ja milloin treenaat. merkkaa harjoitusohjelmaasi myös lepopäivät, joista ei tingitä. 

2. Aloita rauhallisesti. Liian kuormittava harjoitus heti alussa, johtaa siihen, että tarvitsemme palautumiseen pidemmän ajan. Älä siis aloita tauon jälkeen treenaamaan samaa lihasryhmää liian useasti. Lihakset ovat tauon aikana tottuneet kevyempään työmäärään, joten tämä kannattaa muistaa harjoittelua aloittaessa. Usein voi käydä myös niin, että liian kova harjoittelu aiheuttaakin sen, että loukkaannumme tai sairastumme uudestaan. Näin syksyisin, kun flunssa kausi on pahimmillaan, odota 2-3 täysin tervettä päivää ennekuin aloitat harjoittelun uudestaan.

3. Muista myös aerobinen harjoittelu. Aerobinen harjoittelu on mielestäni hieman jopa aliarvostettua. Aerobinen harjoittelu prantaa merkittävästi hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa, ja auttaa myös palautumaan. Suosittelen, että kun suunnittelet harjoituksiasi, teet tilaa cardion lisäksi myös yhdelle tunnin mittaiselle tasasykkeiselle kävelylenkille. 

4. Muista pyhä kolminaisuus. Taroitan tällä siis ravinnon liikunnan ja levon tasapainoa. Syö riittävästi, monipuolisesti ja säännöllisesti. Muista myös nesteytys. Paras asia, minkä voit kehollesi antaa heti aamusta, on iso lasillinen vettä. muista myös juoda vettä päivän aikana tasaisesti. Uneen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä unen aikana tapahtuu kehitys ja unen aikana kehomme kerää voimavaroja seuraavaa päivää varten. Vältä liian kovaa harjoittelua myöhään illalla. Jos haluat jotain urheilua iltaisin tehdä, suosittelen pientä kävelylenkkiä. Niin vaikeaa kuin se monelle onkin, olisi hyvä myös rauhoittaa mieli ennen nukkumaan menoa, ja jättää kännykän selailu vähemmälle. Suosittelen, jos vain mahdollista, että ostat vanhanaikaisen herätyskellon, ja jätät kännykän makuuhuoneen ulkopuolelle! =)

Ole myöskin salliva! Monesti me ajattelemme nyt kun treenaan, en syö mitään herkkuja. Jos lähdet täysin herkuttomalle linjalle, motivaatiosi varmasti lopahtaa kahden viikon kuluttua. Jos mielesi tekee iltaisin makeaa, olet luultavasti syönyt päivän aikana liian vähän laadukkaista hiilihydraatteja. tasapainon löytäminen ravinnon, liikunnan ja levon suhteen ilman suuria rajoitteita tulee lopulta palkitsemaan sinut siten, että se vaikuttaa positiivisesti terveyteesi ja hyvinvointiisi!